Hundkurser

Narkotikasök

Prova på helg

Lär din hund att söka efter narkotika. Prova på helgen är en introduktion till att arbeta som privat narkotikahundekipage, där du får teoretiska kunskaper om narkotika, juridik och att arbeta med narkotikahund.

Du får även en grundkurs i specialsök, där du lär din hund att söka efter cannabis och får prova på att söka inomhus och utomhus.

1 kurshelg, i Vinslövs ridhus cafeteria, med start den 6/8 kl 9.
5 timmar per tillfälle, med fika- och lunchpaus.
Pris: 2000 kr.

Anmäl dig nu!
Andreas RimhedenNarkotikasök

Narkotikasök

Yrkesutbildning

För dig som vill satsa på att arbeta med narkotikahund för att hjälpa exempelvis skolor, fritidsgårdar och behandlingshem med att förebygga drogmissbruk.

Din hund kommer att lära sig att söka efter alla de vanligaste narkotiska preparaten och du kommer att få djupgående kunskap i hur du tränar och arbetar med en narkotikahund.

10 helgträffar, en per månad med start september 2022.
5 timmar per tillfälle.

Pris: 37 000 kr
Vi erbjuder delbetalning via Ecster. Kontakta oss för mer information.

Anmäl dig nu! Obs! Anmälan är bindande!

Hoopers

Hoopers är en ny variant av agility där hunden springer genom bågar, runt tunnor, genom korta tunnlar och längs med korta väggar. Du styr hunden med gester och med rösten, utan att springa med.

En sport som passar de flesta hundar, även de med lite fysiska problem, eftersom det inte förekommer någon form av hopp. Även riktigt unga och riktigt gamla hundar kan vara med.

5 kurstillfällen i Vinslövs ridhus, med start den 25/5 kl 18.30
1,5 timmar per tillfälle, med fikapaus.
Pris: 1600 kr.

Anmäl dig nu!
Hoopers Hoopers
Parkour

Dog Parkour

Det här är en aktivitet som är supernyttig för din hund! Det stärker hundens kroppskontroll och självkänsla. Det ger dig och din hund något kul att göra på era promenader, vilket stärker ert förhållande och förbättrar hundens fokus. Genom att ge hunden en uppgift i form av en parkourövning, så kan även knepiga möten med människor, hundar eller annat som verkar skrämmande, lösa sig smidigt.

Aktiviteten består av olika balansövningar, såsom att stå med två tassar på något, gå balansgång på något, gå under något osv. Genom att filma dig och din hund när ni gör de här övningarna så kan ni även ta olika titlar som ger er diplom att hänga på väggen och skryta med.

Hundens säkerhet är A och O i dog parkour, så förvänta er inte några halsbrytande volter eller liknande, som man kan se i människovarianten av parkour.

4 kurstillfällen i Djupadalsparken i Hässleholm, kl 18. Kursstart: 7/6
1,5 timmar per tillfälle, med fikapaus.
Pris: 1200 kr

Anmäl dig nu!

Gå fint i koppel

Hundar som drar i kopplet är en källa till frustration för många hundägare. Jag har varit en av dem. Efter 5 års flitigt letande och provande av olika tekniker har jag hittat övningar som faktiskt ger resultat.

Här går vi igenom dessa övningar för både dig och din hund, som syftar till att få avslappnade och behagliga promenader för er båda.

4 kurstillfällen i Tivoliparken i Kristianstad med start 2/6 kl 18.
1,5 timmar per tillfälle, med fikapaus.
Pris: 1200 kr

Anmäl dig nu!
Gå fint i koppel
Clicker training

Hundägarkurs

En kurs för dig som skaffat hund, oavsett om det är en omplacering eller valp eller om det är nyligen eller för någon månad sedan, och vill ha hjälp med att få din vardag med hunden att fungera.

Lär dig vad en hund är och vad en hund inte är, hur hundar lär sig, övningar för att få bättre kontakt med din hund, lösningar på olika problem man kan stöta på med hunden samt hur du aktiverar och berikar din hund för ett större välbefinnande.
 
Dagtidskurs, 6 kurstillfällen i Djupadalsparken i Hässleholm med start 8/6 kl 11.
1,5 timmar per tillfälle, med fikapaus.
Pris: 2200 kr

Anmäl dig nu!

Information till kursdeltagare

Här på DK9 Hundskola använder vi belöningsbaserad hundträning. Ni kommer inte uppleva ryck och drag eller straff. Vi vill att både du och din hund ska må bra på våra kurser och tar stor hänsyn till hundens mående.

Vi tillåter inte stryphalsband här på DK9 Hundskola. Men kontakta oss gärna för alternativ så hjälper vi dig prova ut vad som kan vara bra ersättning.

Du kan kostnadsfritt avboka din plats upp till 14 dagar efter att du har fått bekräftelse via mail om din plats.

Mer om avbokningar