Hundkurser

Narkotikasök

Prova på helg

Lär din hund att söka efter narkotika. Prova på helgen är en introduktion till att arbeta som privat narkotikahundekipage, där du får teoretiska kunskaper om narkotika, juridik och att arbeta med narkotikahund.

Du får även en grundkurs i specialsök, där du lär din hund att söka efter cannabis och får prova på att söka inomhus och utomhus.

1 kurshelg, i Vinslövs ridhus cafeteria, med start den 29/1 kl 9.
5 timmar per tillfälle, med fika- och lunchpaus.
Pris: 2000 kr.

Anmäl dig nu!
Andreas RimhedenNarkotikasök

Narkotikasök

Yrkesutbildning

För dig som vill satsa på att arbeta med narkotikahund för att hjälpa exempelvis skolor, fritidsgårdar och behandlingshem med att förebygga drogmissbruk.

Din hund kommer att lära sig att söka efter alla de vanligaste narkotiska preparaten och du kommer att få djupgående kunskap i hur du tränar och arbetar med en narkotikahund.

10 helgträffar, en per månad med start den 19/2 kl 9.
5 timmar per tillfälle.
Pris: 30 000 kr
Obs! Anmälan är bindande!

Anmäl dig nu!

Hoopers

Hoopers är en ny variant av agility där hunden springer genom bågar, runt tunnor, genom korta tunnlar och längs med korta väggar. Du styr hunden med gester och med rösten, utan att springa med.

En sport som passar de flesta hundar, även de med lite fysiska problem, eftersom det inte förekommer någon form av hopp. Även riktigt unga och riktigt gamla hundar kan vara med.

5 kurstillfällen i Vinslövs ridhus, med start den 16/2 kl 18.30
1,5 timmar per tillfälle, med fikapaus.
Pris: 1600 kr.

Anmäl dig nu!
Hoopers Hoopers
Parkour

Dog Parkour

Det här är en aktivitet som är supernyttig för din hund! Det stärker hundens kroppskontroll och självkänsla. Det ger dig och din hund något kul att göra på era promenader, vilket stärker ert förhållande och förbättrar hundens fokus. Genom att ge hunden en uppgift i form av en parkourövning, så kan även knepiga möten med människor, hundar eller annat som verkar skrämmande, lösa sig smidigt.

Aktiviteten består av olika balansövningar, såsom att stå med två tassar på något, gå balansgång på något, gå under något osv. Genom att filma dig och din hund när ni gör de här övningarna så kan ni även ta olika titlar som ger er diplom att hänga på väggen och skryta med.

Hundens säkerhet är A och O i dog parkour, så förvänta er inte några halsbrytande volter eller liknande, som man kan se i människovarianten av parkour.

4 kurstillfällen i Tivoliparken i Kristianstad, med start 15/2 kl 18.
1,5 timmar per tillfälle, med fikapaus.
Pris: 1200 kr

Anmäl dig nu!